Verhalen uit de praktijk

Er zijn al veel mensen in de regio Midden-Gelderland geholpen bij hun zoektocht naar werk. Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van anderen? Deze mensen gingen je voor!

Foto van Linda, zij doet een combinatietraject bij RijnIJssel

Linda studeert, burgert zich in én werkt!

De winkel netjes houden, servies in- en uitpakken én Nederlands leren. Dat hoopt de 45-jarige Linda Berklou op haar werkervaringsplek bij servieszaak Pollmann in Arnhem te leren. Ze is een van de vijftien statushouders die bij Rijn IJssel een inburgeringstraject combineert met een Entree-opleiding.

Lees verder over Linda
Foto van Ron Roos van Scalabor

Nieuwe werkplek voor Ron na behalen vorkheftruckcertificaat

Ron is al jaren gedetacheerd bij de Wisa. Maar door een reorganisatie kwamen de werkzaamheden van Ron te vervallen. Zo is hij binnen de beschikbare vacatures van Scalabor gaan zoeken en kwam een mooie uitdaging tegen bij Skantrae in Zevenaar. Met hulp van detacheringsconsulent Machiel Beke is Ron dan ook echt bij Skantae terechtgekomen.

Lees verder over Ron

'Een HARRIE-begeleider helpt mensen groeien in hun eigen kunnen'

Michael Janssen is sinds 8 jaar franchisenemer bij Jumbo. Al ruim tien jaar zet hij zich in als HARRIE-begeleider van mensen met een arbeidsbeperking. ‘Ik heb het altijd heel belangrijk gevonden dat iedereen kan werken in een veilige omgeving, of je nu een beperking hebt of niet. In mijn ogen verdient iedereen een kans.'
Lees meer
Foto van 3 medewerkers

Bij Lamers is inclusie de normaalste zaak van de wereld

Lamers Productions Medical Products was al een inclusieve werkgever lang voordat dat woord bestond. Dertig jaar geleden nam oprichter J.S. Lamers drie leerlingen aan van de plaatselijke school voor speciaal onderwijs en zo werd inclusie hier de normaalste zaak van de wereld. Zoals zoon Marcel Lamers zegt: “Als je focust op wat iemand kan, is heel veel mogelijk.”

Lees verder over Lamers en inclusie
Foto Bjorn praktijkleren bij artikel Rijn IJssel

Leren is niets voor Bjorn (45), maar praktijkleren wél

Naar school gaan, leren uit boeken en een opleiding afmaken was in het verleden niets voor de 45-jarige Bjorn Kampen. Maar onlangs sleepte hij bij Rijn IJssel tóch een belangrijk papiertje binnen: een praktijkverklaring voor zijn horecawerk in het Arnhemse T-Huis. “Mooi dat ik dit heb bereikt.”

Lees meer over Bjorn en praktijkleren

HELP! Hoe verkoop ik mezelf?

Gijs zat tegen een burn-out aan en wilde ander werk. Na diverse sollicitaties had hij nog steeds geen werk. Wat deed hij verkeerd? Telkens werd hij het nét niet. Totdat hij hulp vroeg aan het RMT Midden-Gelderland.