Over Samen voor een Baan

Wie zijn wij?

Sommige mensen kunnen bij de stap naar (ander) werk een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze een arbeidsbeperking of weinig ervaring hebben op de (Nederlandse) arbeidsmarkt. Of een opleiding die niet (meer) aansluit op het werk dat er is. Om deze mensen te helpen, hebben gemeenten, UWV, werkgeversorganisaties, vakbonden en onderwijs en SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) de afgelopen jaren de handen ineengeslagen in het Regionaal Werkbedrijf Midden-Gelderland.

De gemeenten binnen regio Midden-Gelderland: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Duurzame werkgelegenheid voor iedereen

Onder de noemer ‘Samen voor een baan’ zetten we ons in voor duurzame werkgelegenheid voor iedereen. Samen doen we er alles aan doen om iedereen met succes de stap van school naar werk, van werk naar werk of van werkloosheid naar werk te laten maken. In de afgelopen jaren hebben we zo al veel mensen aan het werk kunnen helpen.

Extra hulp voor wie het nodig heeft

Dit doen we onder andere door werkzoekenden die een extra hulp kunnen gebruiken en werkgevers die deze mensen graag in hun bedrijf opnemen met elkaar in contact te brengen. Zo helpen we samen mensen die vragen over werk en/of scholing hebben, zoals binnen het Leerwerkloket en het Regionaal Mobiliteitscentrum (RMT). Ook organiseren we binnen ‘Samen voor een baan’ leerwerktrajecten en bieden we extra ondersteuning waar nodig.

twee vrouwen, een werkend achter laptop
Werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten, UWV, onderwijs en SBB hebben de handen ineengeslagen.

Niet meer van 'kastje naar de muur'

Samen voor een Baan zorgt ervoor dat je niet ‘van het kastje naar de muur wordt gestuurd’, maar snel bij de juiste organisatie terecht komt voor de juiste hulp. We werken vanuit het ‘no wrong door’-principe. Bij welke organisatie je je ook meldt, wij zorgen ervoor dat je dankzij dit netwerk terechtkomt bij de partij die jou het beste kan helpen.

Heb je hulp nodig?

Op deze website vind je diverse organisaties in Midden-Gelderland die je kunnen helpen in je zoektocht naar werk, personeel of andere zaken die met werk te maken hebben. Wil je meer informatie over een organisatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de organisatie die jou kan helpen.

Foto van 3 medewerkers