Wij zijn er voor werkgevers in Midden-Gelderland

Als werkgever wil je toekomstbestendig zijn. Het ene moment loopt alles op rolletjes en het andere moment heb je misschien personeelstekort. Of moet je ongewild afscheid nemen van personeel. Het kan ook zijn dat je overweegt om inclusief te ondernemen. Wat je vraag ook is, in Midden-Gelderland zijn er diverse partijen die jou kunnen helpen.

Deze partijen kunnen je helpen

Voor wie?

Sta je als werkgever open om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar weet je niet goed waar of hoe je moet beginnen?

Hoe helpt het jou?

Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland is hét startpunt in de regio waar je als werkgever of ondernemer terecht kunt voor professioneel advies over inclusief ondernemen, voor het vinden van de geschikte kandidaten tot de best passende begeleiding op de werkvloer. Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland biedt voor iedere werkgever maatwerk en begeleidt kosteloos van a tot z.

 

Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland

Naar de website van het WSP
twee vrouwen, een werkend achter laptop

Voor wie?

Als publieke dienstverlener zorgt UWV dat zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Samen met gemeenten ondersteunt het WERKbedrijf werkzoekenden met advies, informatie en re-integratiemiddelen. Werkgevers kunnen bij hun vraag naar personeel rekenen op dienstverlening op maat.

Werkgevers

UWV denkt mee over HRM-vraagstukken met betrekking tot in-, door- en uitstroom. UWV helpt werkgevers aan personeel. UWV voorziet de werkgever van relevante arbeidsmarktinformatie. UWV werkt aan een arbeidsmarkt waarin vraag en aanbod op elkaar aansluiten.

Arbeidsbeperkten

UWV inspireert en motiveert je op alle gebieden rondom het zoeken en vinden van werk – zodat je je eigen kansen op werk vergroot. En UWV ondersteunt je als werken niet of deels niet lukt.

Werkzoekenden

UWV helpt werkzoekenden arbeidsfit te worden en te blijven, de eigen kwaliteiten te herkennen en te ontwikkelen, en deze aan te laten sluiten op de arbeidsmarktkansen.

Werkenden

Het werkende leven is lang. UWV laat je tijdens deze periode zien en ervaren hoe je arbeidsfit blijft en hoe je je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Hoe helpt het jou?

Dienstverlening voor werkzoekenden, werkenden en arbeidsbeperkten

Op werk.nl vind je alles over werk zoeken, succesvol solliciteren en geeft UWV tips om de kans op werk te vergroten. Ontvang je een uitkering, dan ontvang je misschien aanvullende dienstverlening.

Dienstverlening voor werkgevers

Op zoek naar personeel? Op werk.nl plaats je gratis vacatures. Én je kan zoeken in de vacaturebank van UWV. Hulp bij werving en selectie krijg je kosteloos van het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland. Ga je zelf aan de slag met de werving en selectie van nieuwe medewerkers? Dan is een goede voorbereiding essentieel. Over elk onderdeel van het sollicitatieproces biedt UWV tips en aanwijzingen. Het helpt je bij het zoeken en vinden van de meest geschikte kandidaat.

UWV

Naar de website van de UWV, werkgevers
Vrouw aan het werk als illustratie

Voor wie?

Wat kan het Leerwerkloket betekenen voor werkgevers?

  • Adviseren over opleiden van personeel
  • Werving personeel via het opzetten van leerwerktrajecten
  • Taal op de werkvloer
  • Inzicht in financiële regelingen bij leren en werken
  • SROI Sociaal Return On Investment

Hoe helpt het jou?

Als werkgever wil je kundig en gemotiveerd personeel op de juiste plek. Scholing en ontwikkeling is van essentieel belang als je jouw personeel wilt laten groeien met jouw bedrijf en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Het Leerwerkloket informeert, adviseert en ondersteunt werkgevers inzake scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden van personeel.

Leerwerkloket Midden-Gelderland

Naar het regionale Leerwerkloket
Foto van twee mensen aan het werk in magazijn als illustratie

Voor wie?

Heb je als werkgever vragen over je personeel? Moet je mensen laten gaan, zoek je juist nieuwe mensen of zoek je andere manieren van omgaan met de krappe arbeidsmarkt? Vraag kosteloos advies bij NLwerktaanwerk! Hun adviseurs denken met je mee vanuit ondernemersperspectief.

Hoe helpt het jou?

NLwerktaanwerk is de gids voor werkgevers naar oplossingen. Ze kijken welke dienstverlening past bij jouw vraag, bijvoorbeeld van een WSP of een private dienstverlener. Ze kunnen ook contact leggen tussen werkgevers onderling om bijvoorbeeld personeel mee uit te wisselen. En hun team weet de weg naar ondersteuningsmiddelen en subsidies rondom bijvoorbeeld scholing. De routekaarten op de website geven inzicht in kansen en scholing in branches.

Naar website NL werkt aan werk, werkgevers
Foto werkende mensen met tekst NL werkt aan werk

Voor inclusief ondernemen

Voor wie?

Sta je als werkgever open om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar weet je niet goed waar of hoe je moet beginnen?

Hoe helpt het jou?

Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland is hét startpunt in de regio waar je als werkgever of ondernemer terecht kunt voor professioneel advies over inclusief ondernemen, voor het vinden van de geschikte kandidaten tot de best passende begeleiding op de werkvloer. Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland biedt voor iedere werkgever maatwerk en begeleidt kosteloos van a tot z.

Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland

Naar website
Foto van vrouw bij leeg klaslokaal

Voor wie?

Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. In deze tweedaagse training geven we je voldoende handvatten mee om de ideale collega te worden voor iemand met een ondersteuningsbehoefte. De reguliere Harrie training heeft als doelgroep collega’s die iemand met een arbeidsbeperking ondersteunen. Onze Harrie Helpt Statushouders-training focust zich op de collega’s van mensen met een migratieverleden.

Hoe helpt het jou?

Met de Harrie Helpt-training biedt CNV Jongeren jou de handvatten om je collega beter te begeleiden. Zo draag je direct bij aan de duurzame plaatsing van je collega.

Wist je dat WSP Midden-Gelderland de training vaak kosteloos aanbiedt aan werknemers uit de regio Midden-Gelderland?

CNV Jongeren

Naar HARRIE-training, WSP
Plaatje Harrie Helpt training. Met in het midden een getekend persoon met een cape om met daarop een H. Naast de afbeelding staat: H voor hulpvaardig, A voor alert, R voor rustig, R voor realistisch, I voor instruerend, en E voor eerlijk.

Voor wie?

Het Inclusief Werkgeversnetwerk heeft tot doel om werkgevers die inclusief (willen) ondernemen en zich willen inzetten als ambassadeur voor een inclusieve arbeidsmarkt te verbinden, zichtbaar te maken en te versterken.

Het netwerk heeft de ambitie om zich actief in te zetten voor meer werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door het stimuleren van inclusief ondernemerschap.

Hoe helpt het jou?

Binnen het netwerk kunnen we van elkaar leren door kennis te delen en elkaar te informeren op het gebied van het aannemen en begeleiden van mensen uit de doelgroep.

Naar website Inclusief Werkgeversnetwerk
Foto van 3 medewerkers

Ook interessant

Voor wie?

VNO-NCW Midden is een van de vijf krachtige regionale verenigingen van VNO-NCW, de grootste ondernemersvereniging van Nederland.

Hoe helpt het jou?

Wij maken ons sterk voor een optimaal ondernemers- en vestigingsklimaat in de provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel en zorgen ervoor dat de stem van ondernemers te horen is in de regionale economie. Ons platform NLwerktaanwerk is er voor alle vragen over in-, door- en uitstroom.

VNO-NCW Midden

Naar website van VNO-NCW Midden
Foto van werkende man als illustratie

Voor wie?

Adviseurs van arbeidsmarktregio’s die samen met (potentiële) werkgevers werken aan bemiddeling van werkzoekenden.

Hoe helpt het jou?

In Dennis kan je op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerk-trajecten bekijken en delen. Het is een combinatie van lokale, regionale en landelijke instrumenten.

Naar de website van Dennis

Denk aan (om)scholingssubsidies, inclusief werkgeverschap, gezond en veilig werken, en wervingsroutes. De site is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Naar de website van Hoe werkt Nederland, werkgevers
Logo ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

SBB helpt werkgevers om die belangrijke taak met een zo hoog mogelijke kwaliteit te blijven uitvoeren.

Naar de site van SBB, voor werkgevers
Logo SBB

Netwerken verbonden aan Samen voor een baan:

In regio Midden-Gelderland zijn meerdere interessante ondernemersverenigingen.

OKA – Ondernemers Kontakt Arnhem

Lindus, ondernemersvereniging in De Liemers

Overzichten van lokale netwerken op gemeentelijke websites:

Naar overzicht van gemeente Arnhem

Naar overzicht van gemeente Rheden

Naar overzicht van gemeente Overbetuwe

 

Inspirerende praktijkverhalen

Foto van 3 medewerkers

Bij Lamers is inclusie de normaalste zaak van de wereld

Lamers Productions Medical Products was al een inclusieve werkgever lang voordat dat woord bestond. Dertig jaar geleden nam oprichter J.S. Lamers drie leerlingen aan van de plaatselijke school voor speciaal onderwijs en zo werd inclusie hier de normaalste zaak van de wereld. Zoals zoon Marcel Lamers zegt: “Als je focust op wat iemand kan, is heel veel mogelijk.”

Lees verder over Lamers en inclusie
Foto van een medewerker

‘Een HARRIE-begeleider helpt mensen groeien in hun eigen kunnen’

Michael Janssen is sinds 8 jaar franchisenemer bij Jumbo. Al ruim tien jaar zet hij zich in als HARRIE-begeleider van mensen met een arbeidsbeperking. ‘Ik heb het altijd heel belangrijk gevonden dat iedereen kan werken in een veilige omgeving, of je nu een beperking hebt of niet. In mijn ogen verdient iedereen een kans.'

Lees meer over de HARRIE-training